Suomalais-japanilaishenkinen piha, joka sulautuu kallio-mäntymetsään

Honkarakenne Oyj:n hirsitalon puutarha Naantalin asuntomessuilla 2022.

Hirsitalo on skandinaavisen moderni, jossa on myös   japanilaistyylinen vaikutelma. Piha on suunniteltu perinteisen japanilaisen puutarhan moderniksi versioksi yhdistettynä suomalaiseen maisemaan.

Talon edessä on kivipuutarha. Puutarha toteutettiin siten, että yhdessä rakennuksen kanssa ne sulautuvat Naantalin kallio-metsämaisemaan. Kivipuutarhassa sora edustaa virtaavaa vettä ja kohoavat kalliot vuoria.

Sisältä olohuoneesta katsottuna sisäpiha muodostaa ikkunan kehystämän luonnon maisemataulun. Lisäksi spa osastolta ulos katsottuna saa  onsen ( japanilainen kylpylä) tunnelmaa ja japanilaista tyyliä tuo aito kivilyhty. Sisäpihalle on istutettu kasveja, kuten vaahtera, atsalea ja pallesorvarinpensas, joista voi iloita jokaisena vuodenaikana.

 

Takapiha on käytännöllinen tila, jossa voi nauttia saunan jälkeen makkaraa paistaen nuotiopaikalla.

Japanilainen atrium-piha vei ykköstilan

Japanilaisen pihasuunnittelijan Asako Hashimoton atriumpiha Honka Haikussa keräsi ehdottomasti eniten kävijöiden ääniä Paras Piha -sarjassa. 
sttinfo.fi

Asako Hashimoto: näin luot suomalaiseen maisemaan sopivan japanilaisen puutarhan

honka.fi

Asuntomessujen 5 upeinta terassia – näistä ei luksusta puutu!

is.fi

Haiku-talon sydämenä toimivat kylpytilat ja atrium-piha. Sisustussuunnittelijan mukaan japanilaishenkisyys voi olla sisustamisen yksi isoja trendejä Suomessa.

iltalehti.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *