7 syytä, miksi japanilainen puutarha sopii Suomeen

Japanilainen puutarha on yksi suosituimmista pihatyyleistä maailmalla. Väittäisin, että Suomi on Japanin jälkeen paras maa toteuttaa japanilainen puutarha. Listaan 7 syytä, miksi japanilainen puutarha sopii Suomeen.

1. Ihmiset kunnioittavat luontoa ja viihtyvät luonnossa

Suomessa selvät vuodenajat luovat vuodenkierron, kuka rakastaa voimakasta syksyä raikkaine väreineen, kuka kevään tuomaan uutta vihreää. Toinen nauttii valkean kimaltavasta hangesta. Toisella kesällä laineen liplatus rantaan voimaannuttaa.

Suomalaiset ja japanilaiset nauttivat luonnosta kaikkina vuodenaikoina.

Japanilaiset puutarhat keskittyvät siihen, miten voi aistia puutarhassa luonnon ja vuodenajat.

2. Suomen luonto joskus näyttää japanilaiselta puutarhalta

Suomen saaristomeri ja järvimaisema talvella näyttää aivan zen-puutarhalta. Sammaleinen metsä ja puro puusillalla muistuttaa japanilaista puutarhaa.Suomessa, jossa hämärä ja sumuinen maisema on melkein kuin japanilaisen mustemaalaus sumie. 

Jos löydät mielestäsi japania muistuttavia maisemia Suomessa, kerrothan siitä kommenteissa.

3. Suomalainen muotokieli on yksinkertaisen kaunista ja modernia

Sekä suomalainen että japanilainen muotoilu ovat hyviä abstraktioimaan luontoa.

Suomessa on hienostunut ja yksinkertainen moderni muotoilu, kuten Aalto-maljakot ja Marimekko-verhot, suomalaista sielunelämää.

Japanissa suosittu "moderni japanilainen tyyli" sopii suomalaiseen moderniin taloon täydellisesti.

4. Veden äärellä on mukava viettää aikaa

Suomen luonnonmaisema tuhansine järvineen tuo vesielementin luontevasti myös puutarhaan.

Ihmiset rakastavat maisemia, joissa on vettä. Puutarhan pienet vesiputoukset, veden virtaukset tai suihkulähteet elävöittävät puutarhaa.

Vesi on oleellinen elementti japanilaisessa puutarhassa. Perinteisissä japanilaisissa puutarhoissa on aina lampia, puroja ja vesiputouksia. Jopa ympäristössä, jossa ei ole mahdollista rakentaa oikeaa vesirakennetta, käytetään soraa kuvastamaan vettä, jonka avulla voit kuvitella joen tai järven puutarhassa.

5. Suomessa löytyy hyviä, käyttökelpoisia kiviä

Tämä on huomattava etu. Muualla Euroopassa Suomen kaltaisia ​​hyviä kiviä on vaikea saada. Suomalaisissa kivissä on usein jo valmiiksi muotoja, joita voi käyttää suoraan japanilaistyylisessä puutarhassa symbolisomaan esim. vuorta tai merestä kohoavaa saarta.

Tonttimaasta voi tulla tulee esiin arvokkaita puutarhakiviä, esim. astuinkiveksi sopivia yhdeltä sivulta litteitä kiviä löytyy.

6. Suomessa menestyviä kasveja löytyy, jotka sopivat japanilaistyyliseen puutarhaan

Mänty, pihlaja, alppiruusu, atsalea, siperiankurjenmiekka, varjoyrtti, kuunlilja, saniainen, sammal vain muutamia mainitakseni. Japanilaisessa puutarhassa ei yleensä käytetä runsaasti erilaisia kukkia. Siksi japanilainen puutarha on Suomessa helposti toteutettavissa.

7. Japanilainen puutarha erottuu joukosta

Tyyli on helposti tunnistettavissa. Jos teet sen omaan puutarhaasi, voit luoda kauniin puutarhan, joka voi jopa nostaa talosi arvoa. Japanilainen puutarha esim. liiketilan edustalla voi houkutella asiakkaita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *